6В11102 – «Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі» Білім беру бағдарламасы бойынша
– оқу практикасы (ЖОББМ негізінде толық 4 жылдық оқу мерзімінің 1 курс) ;
– оқу-өндірістік практика (ЖОББМ негізінде толық 4 жылдық оқу мерзімінің 2 курс, ТжКБ негізінде қысқартылған 3 жылдық оқу мерзімінің 1 оқу жылы) ;
– өндірістік практика (ЖОББМ негізінде толық 4 жылдық оқу мерзімінің 3 курс) ;
– өндірістік және диплом алды практика (ЖОББМ негізінде толық 4 жылдық оқу мерзімінің 4 курс) ;
Оқу практикасы 1 курста өткізіледі. Оқу практикасы аталған білім беру бағдарламасы бойынша кадрлар даярлауды жүзеге асыратын бітіруші кафедраға бекітіледі. Практика бағдарламасы білім беру бағдарламасының талаптарына сәйкес әзірленеді. Оқу практикасының мақсаты-алғашқы кәсіби тәжірибе жинақтау және мейрамханалар мен қонақ үйлердің жұмысын ұйымдастыру бойынша ЖОО-да оқу процесінде студенттердің алған теориялық білімдерін бекіту.
Оқу-өндірістік практика 2 курста өткізіледі. Оқу-өндірістік практика аталған білім беру бағдарламасы бойынша кадрлар даярлауды жүзеге асыратын бітіруші кафедраға бекітіледі. Практика бағдарламасы білім беру бағдарламасының талаптарына сәйкес әзірленеді. Оқу-өндірістік практиканың мақсаты – олардың қызмет ету принциптерін зерттеу негізінде қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарын басқару саласындағы нақты мәселелерді шешу дағдыларын қалыптастыру.
Өндірістік практика 3 курста өткізіледі. Өндірістік практика аталған білім беру бағдарламасы бойынша кадрлар даярлауды жүзеге асыратын бітіруші кафедраға бекітіледі. Практика бағдарламасы білім беру бағдарламасының талаптарына сәйкес әзірленеді. Өндірістік практиканың мақсаты-студенттердің оқу процесінде алған білімдерін бекіту және қонақжайлылық индустриясында жұмыс істеу дағдыларын игеру.
Өндірістік-диплом алды практика 4-курста өткізіледі Өндірістік-диплом алды практика студенттерді Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорнындағы практикалық кәсіби қызметке кешенді енгізуге, кәсіби міндеттерді шешуде практикалық дағдыларды қалыптастыруға, теориялық білімді жетілдіруге және ғылыми-зерттеу қызметінің дағдыларын игеруге, сондай-ақ білім алушыларды қызмет көрсету саласындағы маманның практикалық қызметіне кешенді енгізуге бағытталған. Өндірістік-диплом алды практиканың мақсаты-нақты қызмет жағдайында кәсіби позицияны сынақтан өткізу: қонақжайлылық индустриясында кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру, ғылыми-зерттеу қызметі үшін қажетті материалдар мен құжаттамаларды таңдау.
MINOR бағдарламасы бойынша білім алушылар үшін өндірістік-диплом алды практика бағдарламасына таңдалған траектория бағытына сәйкес қосымша модуль енгізіледі. Модуль бойынша есептілікке қойылатын талаптары бар тапсырмаларды Minor оқытушылары және Minor үйлестіретін кафедра меңгерушілері әзірлейді, оларды өндірістік-диплом алды практика бағдарламасына енгізу үшін практика жетекшісіне береді, сондай-ақ Академияның бұйрығы бойынша бұл оқытушылар практика бағдарламасының тұтастай орындалуын бағалау үшін қорытынды конференция өткізу жөніндегі комиссияның құрамына кіреді.
2023-2024 оқу жылына арналған практика базалары бойынша негізгі әріптестер:
– ҚазСТА-ның жеке базалары (филиалдары): “MURA” кафесі, “Academic Apartments” қонақ үйі;
– Қазақстан туристік қауымдастығы (ҚТҚ).
– Қазақстандық қонақ үйлер мен мейрамханалар қауымдастығы (ҚҚҮмМҚ).
– мейрамханалар мен қонақ үйлер: IL BOSCO DI CAFÉ, «DAMI KZ» кафесі, ЖК Тайшинов А.К. “Academic Apartments” қонақ үйі, «DEL PAPA», «Дареджани» мейрамханасы, «GOLD BOUTIQUE» отелі, ЖК «ЛАО» кофетериясы, ЖШС «Media café», «Publin frish pub» кафесі.