АРХИВ

Қазан айының 29-30 жұлдызында Алматы қаласында өткен Almaty Food Fest халықаралық гастрономиялық фестивалінде “Туризм” факультетінің студенттері бой көрсетті.

Қазан айының 29-30 жұлдызында Алматыда Almaty Food Fest халықаралық гастрономиялық фестивалі өтті. Іс-шара оңтүстік астананың гастротуризмін дамыту мақсатында өткізілді, өйткені әлемдік тәжірибе көрсеткендей, туристердің 80 пайызы өз саяхаттарын жоспарлай отырып, елдің гастрономиялық мүмкіндіктерін де ескереді.

Almaty Food Fest 2022 халықаралық гастрономиялық фестивалі дәм мегаполисі форматында өтті. Іс-шара өткізілетін күндері Абай атындағы алаң (Республика Сарайының алдында) дәстүрлі мексикалық, грузиндік, американдық, азиялық және қазақ тағамдарын қоса алғанда, әлемнің түрлі ұлттық тағамдарын ұсынатын бірнеше аспаздық кварталдарға бөлінді. Десерт әуесқойлары үшін  “тәттілер көшесін”ұйымдастырып, назардан тыс қалмады.

Алматының танымал мекемелерінің дәмді тағамдарынан жағымды эмоциялар мен ләззат алумен қатар, фестиваль қонақтары ерекше мәдени-ойын-сауық бағдарламасын тамашалай алды. Бұл күндері оларда тірі аспаздық шоулар мен танымал халықаралық аспазшылардың шеберлік сабақтары, бармендер мен бариста байқаулары, барлығына арналған аспаздық байқаулар, сондай-ақ ауыл шаруашылығы өнімдері мен қолөнер бұйымдарының жәрмеңкелері болды.

“Almaty Food Fest біздің мәдени ерекшеліктеріміз бен ұлттық дәстүрлерімізді – қонақжайлылықты, ашықтық пен ізгі ниетті, жомарт дастарханды көрсете білді. Сонымен қатар, мұндай шараларды өткізу Алматы қаласының туристік әлеуетін нығайтуға, отандық және шетелдік туристерді тартуға септігін тигізді. Гастрофестивал халықаралық оқиға-туризм күнтізбесіндегі маңызды оқиғалардың біріне айналды», – деп атап өтті Алматы туризм басқармасы.

Сонымен қатар, фестиваль аясында қала тұрғындары мен қонақтары Кувейт, Бахрейн, Үндістаннан келген танымал фуд-блогерлермен кездесті, олар цифрлық контент жасаудағы жетістіктерімен бөлісті және Almaty Food Fest 2022-де ұсынылған ұлттық тағамдарға шолулар жасалды. Ал қазақстандық аспазшы итальяндық деңгейде осы қалалық мереке аясында жаңа гастрономиялық тәжірибе алуға ниетті.

“Италияда елдің мәдениетін тамаша көрсететін аспаздық культ бар. Мен Италияның жаңғырығын Қазақстанда таба алғаныма қуаныштымын, өйткені жергілікті ұлттық тағамдар да сондай қайталанбас және ерекше. Сонымен қатар, Алматы – әртүрлі мәдениеттерді, ұлттарды, менталитеттерді біріктіретін, адамдар үшін қызықты қала. Фестивальге қатысуға қуаныштымын», – деді Марко Валерио Солини, фуд-блогер, аспаздық маман.

47b53f57-f741-47e8-9be5-6da81fc0049a b61dd9e0-5b8b-463f-96ad-4b3af91bc52a

Close